Plugin Cafe Homepage
Forum Home Forum Home > Plugin Cafe > SDK Help
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search

Stop dialog resizing horizontally

Author
Message
  Topic Search Topic Search
kbar View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 2009 Feb 12
Location: New Zealand
Online Status: Offline
Posts: 77
Direct Link To This Post Topic: Stop dialog resizing horizontally
    Posted: 2018 Aug 08 at 2:25pm

User Information:

Cinema 4D Version:   R19 
Platform:   Windows  ;   Mac OSX  ; 
Language(s):     C++  ;   

---------

   Is it possible to stop a dialog from being able to be resized horizontally? But still resizable vertically? I was sure there was a flag for this but can't seem to find it.

I have a single UserArea in a dialog. I want it to be locked to a specific width but be able to be resized vertically. But at the moment its possible to resize the dialog horizontally leaving the UserArea sitting on the left hand side. This is an issue when docking the dialog into other managers, since the user has to manually keep dragging the splitter to make the dialog fit the user area again.

The dialog is created via code, so I can't use the [SIZE] option from the resource description, which states in the docs that if you use a negative number it will be locked to that resolution. However I haven't found a way to set this flag successfully in C++.

Thanks!

Edited by kbar - 2018 Aug 08 at 2:45pm
Back to Top
Andreas Block View Drop Down
Forum Moderator
Forum Moderator
Avatar

Joined: 2014 Oct 01
Location: Hannover
Online Status: Offline
Posts: 1878
Direct Link To This Post Posted: 2018 Aug 09 at 6:27am
Hi Kent,

I'm not completely sure I understand your request. Asynchronous (and thus dockable) dialogs in Cinema 4D need to be resizeable. Otherwise, I think, it would seriously harm the users ability to configure the layout to her/his needs. Based on the content they may have a minimal size, but to my knowledge that's it. Do you know of any dialog behaving differently, then I'll check the code for you.

Regarding the negative size values in resource files, there's probably a misunderstanding. According to the documentation (Dialog Resource), these are just interpreted as pixel values instead of units relative to character width and line height.


Cheers,
Andreas
SDK Support Engineer
Back to Top
kbar View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 2009 Feb 12
Location: New Zealand
Online Status: Offline
Posts: 77
Direct Link To This Post Posted: 2018 Aug 09 at 3:46pm
Hi Andreas,

I think that perhaps what I am after is simply not possible and that I was mistaken for thinking it was.

Not a problem. Thanks Andreas!

Kent



Edited by kbar - 2018 Aug 09 at 3:52pm
Back to Top

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.61 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2009 Web Wiz

This page was generated in 0.094 seconds.